Ambasadorji

Nataša Čebokli BleiweisNataša Čebokli Bleiweis

Nataša Čebokli Bleiweis je profesorica športne vzgoje in kot profesionalna trenerka atletov do mladinskih kategorij v okviru nacionalne panožne športne zveze zaposlena v atletskem društvu Mass Ljubljana. Je magistra kinezioloških znanosti ter inštruktorica fitnesa, učiteljica smučanja in plavanja. Deluje tudi kot koordinatorka programa otroške atletike (Kid’s athletics) za ljubljansko regijo ter po idejni in strokovni plati vodi lastno telovadnico Petit studio v Ljubljani. V njenem okviru vodi osebne vadbe, tekaške skupine in koordinira post rehabilitacijsko vadbo, v  prostem času pa je predvsem strastna tekačica in free ride smučarka ter velika oboževalka jadranja.

V mlajših kategorijah je bila večkrat državna prvakinja in udeleženka reprezentančnih tekmovanj v skoku v daljino.  Kot ambasadorka je vrsto let sodelovala pri promociji blagovne znamke Asics, sedaj pa je članica razvojne skupine tekaškega perila Merino norveške blagovne znamke Devold.

Več let je sodelovala pri projektu DM tek za ženske ter s tekaškimi treningi in nasveti znatno pomagala tekačicam doseči boljše rezultate.

 

“Z aplikacijo Plan Go Run sem se srečala prvič in moram poudariti, da jo kot atletska trenerka in strastna tekačica zelo pozdravljam. Predvsem me veseli, da ni uporabna le za  vrhunske rekreativce, ampak je koristna tudi za vse ostale tekače, začetnike in tiste, ki si želijo tekaško vadbo strokovno podkrepiti in v čim krajšem času narediti največ. Tovrstna aplikacija je bila v poplavi vsemogočih približkov nujna. Natančno in strokovno načrtovanje, za dosego optimalnega predvsem pa realnega cilja, čista zmaga.”

 


Marko Roblek

Marko Roblek

Tekač že od najstniških let, vedno rekreativec, svoje rezultate pa je vedno dosegal z lastnimi recepti za trening. Po tekaških vzponih in padcih je zadnja leta spet zaljubljen v tek, bosi tek, ki se mu zdi človekov naravni izraz. Minimalist po duši in že nekaj let tudi paleo jedec, ker mu je blizu evolucijska teorija prehranjevanja lovcev in nabiralcev. Z veseljem uvaja novince v skrivnosti bosonoštva in paleojedstva ter o tem tudi predava in piše. Med bosimi in paleo momenti je tudi podjetnik, družinski človek, organizator prireditev in pisec. Doslej se svetu okoli sebe še ni nehal čuditi.

 

“Marko Mrak je s svojo novo aplikacijo zadel v polno. Rekreativni tekači smo doslej trenirali po občutku ali po tekaških načrtih, ki so bili navadno preveč splošni in univerzalni. PlanGoRun je popolnoma nova zgodba. Odlično dodelan algoritem upošteva vse parametre, ki so za tekača in njegov osebni profil pomembni (starost, pulz, testne razdalje, želene rezultate). Tekaču izračuna individualni, njemu na kožo pisan trening za želen tekaški cilj, hkrati pa mu že v procesu priprave načrta tudi predlaga in svetuje – če si je npr. zastavil preveč ali premalo treninških obremenitev. Tako izračunani tekaški trening je popolna zbirka napotkov in informacij, ki jih tekač med ciklusom treniranja potrebuje. Sam sem se po tem načrtu pripravljal na Ljubljanski maraton in bil navdušen, saj mi je res ustrezal. Če sem si prej pred maratoni treninge zastavil preoptimistično (in potem običajno neslavno propadel), mi je tokrat PlanGoRun ponudil realno sliko – tako tistega, kar moram opraviti, kot tudi ciljev, ki jih lahko dosežem. Navdušen sem bil nad ocenami časa za posamezne razdalje, ki jih program podrobno prikaže, še bolj nad podrobnimi navodili za vsak trening, ki sem ga moral opraviti. Ker se počasi spet spravljam k baznim treningom čez zimo, je PlanGoRun aplikacija, ki ji bom zaupal načrtovanje svojih treningov.”

 


Jovica Spajić

Jovica Spajić

Jovica je eden najboljših ultramaratoncev na svetu. Njegova nenehna želja po dokazovanju ga je leta 2012 pripeljala do prve ultramaratonske preizkušnje, teka na 6 ur v Beogradu. Malo kasneje istega leta je bil pred njim velik izziv – 250 km dolg ultramaraton v Sahari, ki ga je uspešno zaključil z zavidljivim rezultatom 36 ur in dve minuti.  Leto pozneje je premagal celotno konkurenco na ultramaratonu v Beogradu, kjer je v 24 urah pretekel kar 218 km. To je bil šele začetek njegove poti, na kateri je premagoval neverjetne dolžine na različnih kontinentih. Srbski reprezentant je leta 2014 osvojil kar šest kolajn in dosegel dva državna rekorda – na Paliću je v 24 urah  pretekel  223 km, na tekmi  “Icarus Florida Ultra Fest“ pa je v šestih dneh neprekinjenega teka pretekel neverjetnih 682,3 km. Nosilec črnega pasu v ju jutsu in judu je pred tekaško kariero tekmoval tudi v crossfitu. Svojo neverjetno vzdržljivost je dokazal tudi s podvigom, pri katerem je v 24 urah, ne da bi se ustavil ali popil požirek vode, naredil 30.000 trebušnjakov, kar ga je seveda popeljalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

 

“PlanGoRun je zame nepogrešljiv. Je izvrstna aplikacija, ki ponuja najboljše od najboljšega. Popolni in izredno natančni  izračuni na podlagi vnesenih podatkov so me impresionirali.  Za vrhunskega športnika z določenimi cilji je z vašim načrtom treninga napredovanje zagotovljeno,” meni  srbski ultramaratonec in dodaja: “Mi ne tečemo hitro, naš cilj je, da pridemo daleč. Naša prioriteta ni zmaga posameznika, naš cilj je boljša skupnost. Mi ne želimo premagati tebe, mi premagujemo le sami sebe. Naši rezultati ne dokazujejo, da smo boljši od tebe, ampak da zmoreš tudi ti.“

 


Relja Mirović

Relja Mirović

Relja je začel teči pred približno tridesetimi leti. Na začetku seveda bolj za svojo dušo in zdravo telo, torej vse prej kot za karkoli, povezanega z resnimi tekaškimi izzivi. Šele deset let pozneje se je prvič spopadel s časom: podal se je na prvo tekmo, na Ljubljanski maraton, točneje na polovičko. Ker prvi ni nikoli zadnji, tako namreč pravi večina tekačev po prvem pretečenem maratonu, je seveda sodeloval na skoraj vseh “ljubljancih” do danes,  dvakrat pa se je udeležil tudi ljubljanskega teka trojk, seveda na daljši različici. Šele zadnjih 10 let je redni gost tekov na dolge razdalje, torej maratonov na 42 km, ultra razdaljah in ultra trailih. Njegov najboljši dosežek je iz leta 2016, ko je na beograjskem ultramaratonu dosegel prvo mesto v absolutni konkurenci. Leta 2017 je bil tretji, tekmoval pa je tudi na trailu 100 milj Istre (65 km, 70 km, 108 km), na Vipavskem ultratrailu in na nekaj srbskih ultratrailih in Sky runningih.

 

“Plan Go Run sem spoznal pred nekaj leti, ko sem se seznanil z Markom Mrakom. Naredil mi je načrt treninga za ljubljanski maraton. Sama aplikacija je izredno intuitivna in uporabniku prijazna. Če se držiš navodil, rezultat zagotovo ne bo izostal.”

 


Anže Česen

Anže Česen

Anže Česen se ukvarja s tekom od leta 2006. Je pripadnik vojaške policije, ki velik delež svojega prostega časa, če ne kar ves, namenja teku. Maratone je že zdavnaj zamenjal za ultramaratone, hkrati pa išče nove projekte, take, ki jih, kot pravi, “striček google še ni zabeležil”.  Zanimivo je, da je eden redkih “dolgoprogašev”, ki najraje tečejo po asfaltnih površinah. Rad ima nenavadne zadeve, ki so daleč od vsakodnevnih. “Ne tekmujem z nikomer, tekmujem pa, da vidim, kdo si upa dlje” pravi 32-letni Anže. Pred dvema letoma je na 48-urnem neprekinjenem Ruthinem teku okrog Blejskega jezera pretekel rekordnih 264 kilometrov, leto pozneje nekoliko manj, saj je bil pred njim velik zalogaj – organizacija in izvedba velikega projekta, ultra teka od Goričkega v Piran. Razdalja približno 330 km! Letos je razdaljo še raztegnil, in sicer na 500 km.

Skorajda vsak ultramaratonec si želi in sanja, da bi nekoč sodeloval na velikem “Spartathlonu” in nič drugače ni z Anžetom: “Ja res je, to je moja velika želja. Upam, da se uresniči. Do takrat pa želim, da bi še naprej tekel z užitkom in spoznaval nove kraje, ljudi ….”

 

“Aplikacija PlanGoRun ti omogoča, da najprej med različnimi tekaškimi programi izbereš, kakšen tekaški program želiš (hujšati, fitnes, tekmovanje, prosti tek), s “preprostim” algoritmom dobiš izračun, kako začeti od 0-100%, se pravi z nič do sto brez poškodb, kar je zelo pomembno, saj si poškodb in izostanka treninga ne želimo. Ker sta pretreniranost in izčrpanosti stalnica pri tekaških treningih, je postopnost v načrtovanju zelo pomembna in je v programih PlanGoRun lepo začrtana ter tudi zelo nazorno prikazana (trening, način izvedbe, razdalja, utrip in hitrost). Zanimiv program za izboljšanje treniranosti ter za začetek nečesa novega.Načrtovanje treninga ni bilo še nikoli preprostejše. Res fajn! :-)”